κατευθείαν από την πηγή :)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μαγεία του τάνγκο επιστρέφει στην πόλη

(2ο Φεστιβάλ Τάνγκο Θεσσαλονίκης, 28 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου )

Από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Οκτωβρίου η πόλη της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει και πάλι με ήχους και εικόνες του τάνγκο, καθώς ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Τάνγκο Θεσσαλονίκης. Με χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις τέχνης αλλά και σεμινάρια χορού και κινηματογραφικές προβολές, το κοινό της πόλης θα πάρει μια… καλή γεύση από το Μπουένος Άιρες και την γοητευτική κουλτούρα του τάνγκο.

Το τάνγκο γεννήθηκε γύρω στο 1880 στις περιθωριακές συνοικίες του Buenos Aires, πέρασε στα ευρωπαϊκά σαλόνια στις αρχές του 20ου αιώνα και δεν άργησε να εξελιχθεί σε μία «τρέλα» που κατέκλυσε όλες τις τότε σύγχρονες μητροπόλεις, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μετά από μία μακρά απουσία, τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δριμύτερο για να κατακτήσει τις γειτονιές όλου του κόσμου, από την Αμερική ως την Ευρώπη και την Ασία, με την κλασική αλλά και τη νέα «ηλεκτρονική» μουσική μορφή του.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στο τάνγκο (28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου). Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου τη σκυτάλη θα πάρει η έκθεση φωτογραφίας 19 καλλιτεχνών για το τάνγκο, την οποία διοργανώνουν το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Μιλόνγκα Toca Tango στην αίθουσα τέχνης του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγλη την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου (με την βιρτουόζα ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια και τους Senso Latino) και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου με τους Quinteto Tangarto. Στο πλαίσιο και των δύο αυτών βραδιών θα δούμε show αυθεντικού τάνγκο σαλόν από διακεκριμένους χορευτές της νέας γενιάς του Μπουένος Άιρες, που θα είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι δάσκαλοι του Φεστιβάλ: τους Σεμπαστιάν Ατσαβάλ – Ροξάνα Σουαρέζ και Λέαντρο Παλού – Ρομίνα Γκοντόι.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού, στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χορευτές όλων των επιπέδων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.thessalonikitangofestival.gr.

Λαντρο Παλού και Ρομίνα Γκοντόι
Λέαντρο Παλού και Ρομίνα Γκοντόι

Σεμπαστιάν Ατσαβάλ και Ροξάνα Σουαρζ
Σεμπαστιάν Ατσαβάλ και Ροξάνα Σουαρέζ

Κι επειδή ποτέ δε σας αφήνω έτσι…

~ από nemesis στο 12 Σεπτεμβρίου, 2008.

Σχολιάστε

 
Me write pretty one day

/they say you used to be so kind, i never knew you had such a dirty mind//

Μεσα στη Νυχτα

Όταν η ματαιοδοξία συνάντησε την αυτοψυχανάλυση

the in/tv/duals - Season 3

last night the TV saved my life

INDIBLOG

αρχή ινδίκτου

Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

κατά του Ολοκληρωτισμού, απ' όπου κι αν προέρχεται

ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΔΕΣ . . .

Προτιμώ μια αλήθεια που ακούγεται σαν ψέμα από ένα ψέμα που ακούγεται αληθινό...